Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija na skijalištu

Jahorina: Bordericu ubila lavina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
27-godišnjakinja iz Banje Luke smrtno je stradala proteklu nedjelju na Jahorini kada ju je, vozeći bord, zatrpala lavina.

Djevojka se s dvojicom prijatelja bordala na zabranjenom dijelu staze. Na istom je mjestu prije dvije godine poginuo Litvanac, piše Press. Tragedija se dogodila u nedjelju oko 14.30 sati, na zatvorenom dijelu skijališta Skočina na Jahorini. Nesretna djevojka ostala je zatrpana pod snijegom, dok su se njezini prijatelji uspjeli spasiti jer je njih snijeg samo djelomično zatrpao.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u francuskoj U poznatom skijalištu poginulo najmanje četvero skijaša, progutala ih lavina Ilustracija Pronađena tijela Dvoje planinara poginulo u Alpama: Pogodila ih snažna lavina

Miro Kalem, šef Gorske službe spašavanja u Olimpijskom centru Jahorina, rekao je za Press da je troje bordera, bez ičije pratnje, otišlo do zabranjene staze. 'Staza je prilično udaljena od ski-centra i morali su do nje dosta pješačiti. Usput su naišli na nekoliko znakova upozorenja koja su ignorirali. Prešli su na zabranjenu stazu i počeli se spuštati bordovima.

Kada su ušli u 's' zavoj, skrenuli su u šumu i pokrenuli lavinu', ispričao je Kalem i dodao da je lavina bila široka 50 i dugačka 200 metara. Kako se djevojka našla između dva drveta, nju je snijeg potpuno zatrpao, a njezine prijatelje samo djelomično. Spasioci su djevojku pokušali reanimirati, no uzalud. Njezini prijatelji samo su lakše ozlijeđeni. Djevojka je sa svojim prijateljima često posjećivala Olimpijski centar Jahorina. Sve troje godinama voze bordove.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene