Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenik istražuje

Jack Trbosjek je bio žena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati zloglasni ubojica ‘Jack Trbosjek’ koji je uhodio prostitutke Londonskog East Enda i terorizirao stanovnike, možda nije bio muškarac već žena, barem tako tvrdi australski znastvenik koji je proučavao pisma ubojice.

Australski znanstvenik Ian Findlay koristio je uzorke s pisma koje je navodno policiji poslao Rasparač kako bi sastavio djelomični DNK profil ubojice. Rezultati govore da je osoba koja je ubila i osakatila najmanje pet žena, i sama bila žena, piše Belfast Telegraph. Ian Findlay, profesor molekularne i forenzičke dijagnostike, rekao je da je razvio tehniku profila kojom može izdvojiti DNK iz jedne stanice ili kose stare 160 godina. Konvencionalnim metodama sakupljanja DNK-a potrebno je barem 200 stanica.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom Slika nije dostupna Osuđen nasljednik Jacka Trbosjeka

>> Osuđen nasljednik Jacka Trbosjeka

Profesor je putovao u London, gdje se nalaze dokazi o Trbosjeku. Materijal, koji je bio čuvan od još nerješenih ubojstava nalazi se u Nacionalnom arhivu u Britaniji. Materijal je čuvao Scotland Yard do 1961., a uključuje pisma koja je Trbosjek poslao policiji u to vrijeme. Iako su potpisana sa ‘Jack Trbosjek’, za većinu se vjeruje da su lažna, ali za neke se smatra da ih je napisao ubojica. Rezultati  Findlayeva istraživanja bili su ‘neuvjerljivi’ i forenzički nepouzdani, ali uspio je konstruirati djelomičan profil koji se temelji na analizi. U skladu s tim rekao je kako je moguće da je Trbosjek bio žena.

>> Jorkširski Trbosjek smradom stvara problem u bolnici 

Njegove su žrtve bile prostitutke, ubijene i osakaćene u mračnim uličicama Whitechapela kirurškom preciznošću, zbog čega se za ubojicu pretpostavlalo da je imao nekog kirurškog znanja. Svi glavni osumnjičenici bili su muškarci. Detektiv koji je vodio istragu, Frederick Abberline smatrao je kako je moguće da je ubojica možda i žena. Naročito stoga što je posljednja žrtva Mary Kelly viđena nekoliko sati nakon ubojstva. Abberline smatra kako je to bio/ bila ubojica u Maryjinoj odjeći. Jedina žena osumnjičena bila je Mary Pearcey koja je bila osuđena za ubojstvo supruge svoga ljubavnika Pheobe Hogg 1890. godine, te je obješena. Žrtve koje je ubio Rasparač ubijene su na sličan način kao I Hogg.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene