Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rat s Hezbollahom

Izrael pokrenuo novu seriju napada na Libanon: Imali su nekoliko ciljeva

Izrael napao Libanon
Izrael napao Libanon Foto: Afp
Izrael je pokrenuo napade na pozicije Hezbollaha u istočnom Libanonu.

Izrael je rano u nedjelju pokrenuo zračne napade na dolinu Bekaa u istočnom Libanonu, rekla su Reutersu dva libanonska sigurnosna izvora, nekoliko sati nakon što je Hezbollah objavio da je oborio izraelski dron iznad Libanona.

Izvori su rekli da je cilj izraelskog napada bio kamp za obuku militantne skupine Hezbollah u selu Janta, blizu granice sa Sirijom.

Pročitajte i ovo Srna Bijuk i Ksenija Marinković - 4 Skandal Poznata glumica o slučaju koji je zgrozio Hrvatsku: "Puno ih je to doživjelo od njega, svi su znali, ali nisu govorili..."

Jedan od napada bio je usmjeren na grad Safri, u blizini istočnog grada Baalbeka, rekli su izvori, dodajući da nema podataka o žrtvama.

Hezbollah razmjenjuje vatru s Izraelom preko južne granice Libanona od lanjskog 8. listopada, dan nakon što je palestinska skupina Hamas pokrenula napad na Izrael koji je doveo do eskalacije regionalnih napetosti.

Grupa koju podržava Iran preuzela je odgovornost za obaranje izraelske bespilotne letjelice ranije u subotu.

Pročitajte i ovo Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

"Dron koji pripada izraelskoj vojsci, a koji su oborili islamski borci otpora iznad libanonskog teritorija u subotu, 6. travnja 2024., je tipa Hermes 900", stoji u priopćenju Hezbollaha.

Glasnogovornik izraelske vojske Avichay Adraee je rekao da se dron srušio na teritoriju Libanona nakon što ga je pogodio projektil zemlja-zrak. Incident je pod istragom, dodao je u objavi na društvenoj platformi X.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene