Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Zapadnoj obali

Izraelski premijer Netanyahu o Dženinu: "U ovim trenucima završavamo misiju"

Operacije u Dženinu
Operacije u Dženinu Foto: Afp
Opsežna izraelska vojna operacija u Dženinu u okupiranoj Zapadnoj obali se završava, objavio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu u utorak navečer.

"U ovim trenucima završavamo misiju", rekao je Netanyahu u utorak na nadzornoj točci blizu Dženina. Izraelski premijer je, međutim, dao do znanja i da operacija nije "izoliran događaj" i da će Izrael s njom "nastaviti sve dok to bude potrebno".

Izraelske snage počele su se povlačiti kasno u utorak iz palestinskog grada Dženina, rekao je izvor iz redova izraelskih snaga i svjedoci, nakon provođenja jedne od najvećih vojnih operacija u okupiranoj Zapadnoj obali u nekoliko godina.

Prvotno je bilo nejasno kad će se točno vojnici povući iz palestinskog grada, koji se smatra utočištem militantnih islamista.

Prema palestinskim izvješćima, u utorak navečer vojna operacija se nastavila. Pucnjevi i eksplozije su se mogli čuti u gradu. Također je došlo do razmjene vatre blizu bolnice, u kojoj je ozlijeđeno troje ljudi.

Pročitajte i ovo Andrija Dražetić o prikupljenom oružju - 2 Manje oružja, manje tragedija Što skriva jedna od najintrigantnijih prostorija u Centru za krim vještačenja? Dnevnik Nove TV ušao u MUP-ovo skladište ilegalnog oružja

Vojska je samo rekla da će operacija uništenja terorističke infrastrukture "trajati koliko god je potrebno."

Ministar obrane Yoav Galant, koji je bio pored Netanyahua, rekao je da je Dženin postao "ishodišno mjesto terorizma" u posljednje dvije godine. Tome je sada došao kraj, rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene