Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusija upozorava

'Izraelski napad na Iran bi bio velika pogreška'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je upozorila da bi izraelski vojni napad na Iran bio velika pogreška s nepredvidivim posljedicama.

'Ovo nije prvi put da izraelski dužnosnici govore o mogućnosti napada na Iran. Naše je stajalište po tom pitanju dobro poznato - to bi bila ozbiljna pogreška s nepredvidivim posljedicama', izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, prenose ruski mediji.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

Izraelski predsjednik Shimon Peres upozorio je u subotu navečer da je napad Izraela na Iran 'sve izgledniji'. Zapadne sile vjeruju da Teheran pokušava napraviti nuklearno oružje, zbog čega su uvele sankcije Iranu, a Teheran tvrdi da njegov nuklearni program ima isključivo mirnodopsku svrhu i služi za proizvodnju energije.

Lavrov je istaknuo da nema vojnog rješenja za iranski nuklearni problem, kao ni za jedan drugi problem u suvremenom svijetu. 'Mi se u to uvjeravamo svaki dan. Mi vidimo kako se rješavaju problemi sukoba oko Irana, bio to Irak ili Afganistan.. Vojno miješanje vodi samo ka velikom broju žrtava i ljudskih stradanja.' (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene