Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izraelske snage ubile Palestinca

Incident na kontrolnoj točki: Dojurio na punkt noseći u ruci nož i izbo stražara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinac koji je nožem ranio izraelskog vojnika na glavnoj vojnoj kontrolnoj točki u okupiranoj Zapadnoj obali, koja odvaja Ramallah i Jerusalem, ubijen je u petak, priopćila je policija.

Incident se dogodio nekoliko sati nakon su svjetske vođe nazočile pogrebu izraelskog državnika Shimona Peresa u Jeruzalemu, gdje je palestinski predsjednik Mahmoud Abbas također pozdravio izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija Hebron Novi niz smrtonosnih sukoba Izraelske snage ubile četvoricu Palestinaca, otac u suzama grlio svoje mrtve sinove: "To su moja djeca"

Glasnogovornica izraelske policije Luba Samri izjavila je da je Palestinac, 28-godišnji stanovnik Istočnog Jeruzalema, dojurio na Qalandia punkt noseći u ruci nož i da je izbo stražara prije nego što su ga pripadnici izraelskih snaga ubili. Stražar je teško ozlijeđen i odveden u bolnicu na liječenje, rekla je glasnogovornica Samri.

U posljednjih godinu dana, najmanje 219 Palestinaca poginulo je u nasilnim incidentima na Zapadnoj obali, Istočnom Jeruzalemu i Pojasu Gaze. Od toga su vlasti 148 njih identificirale kao napadače, a drugi su ubijeni u sukobima i prosvjedima.

Palestinci, djelujući sami s primitivnim oružjem, ubili su u napadima najmanje 33 Izraelaca i dva Amerikanca koji su bili u posjetu Izraelu.

Palestinci su optužili Izrael da koristi pretjeranu silu te da neki od ubijenih nisu predstavljali nikakvu prijetnju ili nisu imali namjeru izvršiti napad. U nekim slučajevima, Izrael je otvorio istragu o tome je li bilo uporabe prekomjerne sile. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene