Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Globalni marš na Jeruzalem'

Izraelske se snage sukobile s prosvjednicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelske snage sigurnosti gumenim su mecima, suzavcem i šok-granatama u petak rastjerivale skupine Palestinaca koje su ih gađale kamenjem nakon što su skupovi povodom palestinske obljetnice postali nasilni.

Djelatnici medicinskih službi u Pojasu Gaze su rekli da su Izraelci koristili i vatrene prepreke kako bi spriječili prosvjednike da se približe graničnom zidu teško ozlijedivši jednog muškarca.

Palestinski aktivisti su pozvali na 'Globalni marš na Jeruzalem' kako bi obilježili dan na koji Arapi u Izraelu prosvjeduju protiv politika izraelske vlade kojima im je, smatraju, oduzeta zemlja.

Izraelske snage su na stupnju najviše pripravnosti i na graničnim prijelazima sa Sirijom i Libanonom no nema izvješća da se netko pokušao približiti graničnim ogradama za razliku od prošle godine kada je u više prosvjeda ubijeno nekoliko prosvjednika.

Do nasilja je, međutim, došlo na Zapadnoj obali, sjeverno i južno od Jeruzalema. Svjedoci su također izvijestili o nemirima na vratima koje vode u Stari grad gdje je privedeno nekoliko ljudi. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Izraelske ročnice Znaju sve o neprijatelju Bile su "izraelske oči" na granici, upozoravale su na rat, ali nitko ih nije slušao: One su prve ubijene, a nisu imale ni oružje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene