Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj arapskih militanata

Izraelska policija spriječila bombaški napad u trgovačkom centru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska je policija rekla da je spriječila pokušaj arapskih militanata da izvrše bombaški napad u punom trgovačkom centru na sjeveru Izraela.

Policija je rekla da je otkrila veliku bombu u automobilu parkiranom izvan trgovačkog centra u Haifi. Glasnogovornik Micky Rosenfeld je rekao da policijski pirotehničari deaktiviraju bombu i da je to područje evakuirano. Ozlijeđenih nema. Rosenfeld je u subotu rekao da vlasti još uvijek istražuju incident ali da vjeruju da iza pokušaja bombaškog napada stoje palestinski ekstremisti.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Izraelska policija onemogućila palestinsku proslavu

Izraelska je policija jučer rastjerala skupove Palestinaca koji su proslavljali početak razdoblja u kojem je Jeruzalem od Arapske lige proglašen 'prijestolnicom arapske kulture 2009.'. Glasnogovornik policije Shmulik Ben-Ruby je rekao da je oko 20 Palestinaca privedeno na osam događanja u arapskoj četvrti Jeruzalema i oko nje, ali da nema izvješća o nasilju. Oko trećine od oko 750 tisuća stanovnika područja Jeruzalema su Arapi.

Inicijativu da se Jeruzalem proglasi prijestolnicom arapske kulture istaknula je 1995. godine organizacija za obrazovanje, kulturu i znanost Arapske lige. Prošle je godine tu čast imao Damask. Ben Ruby je rekao da je subotnju policijsku akciju zapovjedilo ministarstvo unutarnje sigurnosti jer su proslave kršile dogovore postignute između Izraela i palestinskih vlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene