Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Siguran Ahmadinedžad

'Izraelska moć nije ništa prema Iranskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik je siguran da se nijedna zemlja neće odvažiti kako bi vojno napala njegovu zemlju.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je da se nijedna zemlje neće odvažiti da vojno napadne Iran, a pogotovo ne Izrael, koji se, ustvrdio je, po moći ne može mjeriti s njegovom domovinom.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

'Tko bi htio zaratiti s Iranom? Nijedna zemlja to ne želi. Mislimo da je prijateljstvo najbolji način za uspostavu dijaloga', rekao je Ahmadinedžad u razgovoru za katarsku satelitsku tv-mrežu Al Džaziru. 'Nitko se neće osmjeliti i preuzeti odgovornost za rat s Iranom', dodao je predsjednik koji u New Yorku sudjeluje na konferenciji o kontroli Ugovora o neširenju nuklearnog oružja (TNP).

Odgovarajući na pitanje o možebitnom napadu Izraela rekao je: 'Izraelska moć nije ništa prema našoj. Rat je rat, mogu li cionisti ratovati s Iranom?', upitao se. Iranski predsjednik je na tiskovnoj konferenciji u New Yorku u utorak rekao da se veze njegove zemlje i Sjedinjenih Država 'više nikad neće popraviti' ako UN-ovo Vijeće sigurnosti donese 4. paket sankcija protiv Irana.

Vijeće sigurnosti već je prihvatilo tri rezolucije o sankcijama Iranu kako bi ga natjeralo da prekine s obogaćivanjem uranija, ali ih je Teheran sve zanemario. Zapad sumnja da Iran želi proizvesti atomsko oružje pod izlikom civilnog nuklearnog programa, što Teheran niječe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene