Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj smanjivanja tenzija

Izraelska delegacija na putu prema Moskvi: Očekuje se da će objasniti okolnosti oko rušenja ruskog aviona

Iljušin Il-20 (Foto: Arhiva/AFP)
Iljušin Il-20 (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Delegacija Izraelskih obrambenih snaga (IDF) je u četvrtak ujutro krenula u Moskvu. Delegaciju vodi čelnik Izraelskih zračnih snaga, general Amikam Norkin, koji će u Rusiji objasniti razloge nedavnog rušenja ruskog aviona u Latakiji, pokrajini na istoku Sirije.

Ruski avion su slučajno srušile sirijske snage tijekom izraelskog napadu na Latakiju u ponedjeljak. Međutim, ruska vojska optužila je Izrael za provokaciju i izazivanje incidenta koji je doveo do rušenja ruskog zrakoplova. Moskva je službeno poručila da zadržava pravo odgovoriti na to na adekvatan način.

Pročitajte i ovo Kaarija Prošlogodišnji natjecatelj Finski glazbenik odustao od Eurosonga: "Danas sam sreo izraelsku predstavnicu..." Evakuacija iz Rafaha - 5 Strah i glad Iz Rafaha pobjeglo 150.000 ljudi: "Ovdje su zarobljeni. Znaju da pomoć ne stiže"

RT izvještava da se od izraelske delegacije koja se predvođena generalom Amikamom Norkinom zaputila prema Moskvi, osim obećanog izvješća o situaciji očekuje da će prezentirati dokaze o pokušajima Irana da u Siriji ojača vojnu prisutnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene