Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mlade žrtve

Zbog ovoga rastu tenzije: U napadu na plažu u Gazi poginuli dječaci koji su igrali nogomet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvuk eksplozije odjeknuo je Gazom, izmamljuući ljude iz zgrada na plaži samo kako bi ih ondje dočekao stravičan prizor - četvero beživotne djece u lokvama krvi.

Smrtonosan zvuk proizvele su izraelske rakete koje su padale na plažu u Gazi, dok su djeca na njoj igrala nogomet, piše AFP.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan

Jedna je raketa pala na drvenu straćaru u kojoj su ribari držali mreže. Uskoro je gotovo u potpunosti izgorjela.

Djeca su uplašena trčala po plaži, ne znajući kamo da pođu, gdje da se skriju. Jedna od raketa u trenu je odnijela četiri mlada života. Najstariji je imao svega 11 godina i svi su bili rođaci.

Ahed Atef Bakr (10), Zakaria Ahed Bakr (10), Mohamed Ramez Bakr (9) i Ismail Mohamed Bakr (11), žrtve su napada na plažu.

Izraelska vojska telefonom obavijestila 100.000 stanovnika Gaze da napuste domove

Dok se dim još uzdizao nad plažom, prestrašena djeca koja su jecala, poneka ozlijeđena krvarila, prevezena su u obližnji hotel kako bi im se pružila što hitnija pomoć.

U općem kaosu koji je u sekundi zamijenio ležeran dan na plaži, nije bilo teško primijetiti brojne ozlijede. Među njima je bio i šrapnel u prsima13-godišnjeg Hameda Bakra. 'Boli me, bole me prsa', plakao je dječak neutješno.

Ljudi u hotelu okupili su se oko ranjenih i pomagali kako je tko znao. Nekoliko sati nakon napada, izraelska vojska objavila je priopćenje u kojem smrti dječaka naziva tragičnima, te napominju kako će biti provedena istraga.

U devet dana sukoba poginulo je više od 200 Palestinaca, među kojima je nekoliko desetaka djece.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene