Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetka odluka

Eskalacija napetosti: Izrael zatvorio Plato džamija, Abas to nazvao OBJAVOM RATA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je u četvrtak donio rijetku odluku o zatvaranju Platoa džamija u Jeruzalemu zbog nove eskalacije napetosti nakon napada u kojem je ranjen židovski ultranacionalistički čelnik i smrti Palestinca osumnjičena za taj napad.

Odluka o zatvaranju trećeg svetišta islama, koje poštuju i Židovi, bez presedana je od 1967., objavila je zaklada koja upravlja tim mjestom.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

Plato džamija ostat će zatvoren do nove odredbe, objavile su izraelske vlasti. Ne zna se hoće li se ponovno otvoriti prije velike muslimanske tjedne molitve u petak. U suprotnom bi situacija mogla dodatno eskalirati.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas nazvao je "objavom rata" to zatvaranje kao i izraelsko djelovanje u Istočnom Jeruzalemu, palestinskom dijelu koji je Izrael okupirao i pripojio 1967.

Švedska priznala Palestinu

Izraelski premijer Benjamin Netnyahu najavio je slanje "znatnih" novih pojačanja policije u Jeruzalem.

Policija je u stanju pripravnosti na čitavom teritoriju, kazao je glasnogovornik. Snage sigurnosti prisutne su u velikom broju na ulicama Starog grada koji nadvisuje Plato džamija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene