Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propao prekid vatre

Krvoproliće se nastavlja: Od 8. srpnja u Gazi poginulo - 410 civila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 40 Palestinaca ubijeno je u izraelskom bombardiranju četvrti Shejaia u Gazi odakle bježe tisuće stanovnika u nedjelju, 13. dana ofenzive protiv Hamasa.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas proglasio je trodnevnu žalost zbog toga što se broj mrtvih u izraelskom napadu na grad Gazu popeo na pedeset, a propao je i dvosatni prekid vatre, javljaju agencije.

Pročitajte i ovo Rafah Pregovori u Kairu Na vidiku prekid vatre u Gazi? Hamas je spreman za razgovor, čeka se odgovor Izraela Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

 

Izrael je bio pristao na dvosatni prekid vatre kako bi se izvukle žrtve, ali Hamas ga je prekršio, objavio je glasnogovornik izraelske vojske Peter Nerner.

"Još jednom je Hamas prekršio prekid vatre za koji se založio Crveni križ zbog humanitarnih razloga", rekao je, a prenosi AFP.

Broj mrtvih u Šidžeji, četvrti na istoku Gaze popeo se na pedeset, objavilo je ministarstvo zdravstva. Abas je rekao da ima i 210 ranjenih i proglasio trodnevnu žalost zbog stradalih. Među žrtvama je 17 djece, 14 žena i četvorica staraca.

U međuvremenu su palestinske hitne službe objavile da je ubijeno još 16 Palestinaca, od kojih 12 u Šidžeji, a četvero članova iste obitelji u izraelskom zračnom napadu na kuću u izbjegličkom logoru al Bureidž u središtu Pojasa Gaze.

Institucije palestinske vlasti i veleposlanstva diljem svijeta spustit će zastave na pola koplja, objavila je službena palestinska novinska agencija Wafa.

Abas je osudio granatiranje kako "okrutnu izraelsku agresiju" i pozvao međunarodnu zajednicu da intervenira i zaustavi krvoproliće.

Pokolj u Šidžeji najteži je u dosadašnjih 13 dana izraelske ofenzive na Gazu, piše Reuters.

Hamas je bio tražio trosatni prekid vatre da evakuira ranjene i ukloni tijela poginulih, a glasnogovornik te organizacije sami Abu Zuhri rekao je da u pregovorima posreduje Međunarodni odbor Crvenoga križa. Izrael je pristao na dva sata koja bi istekla u 14:30 po srednjoeuropskome vremenu

Od početka izraelske ofenzive 8. srpnja u Gazi je poginulo 410 ljudi, većinom civila, objavio je u nedjelju voditelj lokalne zdravstvene službe Jusef Abu Riš.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene