Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turski premijer Erdogan

'Izrael treba izbaciti iz Ujedinjenih naroda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski premijer u petak je izjavio da bi Izrael trebalo izbaciti iz Ujedinjenih naroda jer ignorira UN-ove pozive da prekine napade na Gazu.

'Kako takva zemlja koja potpuno ignorira i ne provodi rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a smije biti puštena kroz vrata UN-a', rekao je Recep Tayyip Erdogan.Erdoganove riječi odražavaju sve jači gnjev u Turskoj u vezi s izraelskom operacijom u Gazi, a u muslimanskome svijetu židovska država nema većeg prijatelja od Turske.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Dublinu Traže odgovornost od Sveučilišta VIDEO Propalestinski studentski prosvjedi proširili se i na dva europska grada: "Palestinci ginu duže od 200 dana, no nitko nas ne čuje" Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se neće lagano predati: "Ovo će otvoriti Pandorinu kutiju"

Erdogan je govorio uoči dolaska glavnoga tajnika UN-a Bana Ki-moona u Ankaru na razgovore o bliskoistočnome sukobu. Ban je na jednotjednoj turneji u regiji ne bi li se izborio za prekid vatre pošto su obje sukobljene strane ignorirale UN-ovu rezoluciju koja zahtijeva prekid vatre.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene