Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propala misija

Izrael protjerao dobitnicu Nobelove nagrade za mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernoirska aktivistkinja za mir Mairead Maguire, dobitnica Nobelove nagrade za mir, protjerana je iz Izraela u London, po odluci Izraelskog vrhovnog suda.

'Mairead Maguire protjerana je u noći na utorak u London. Operacija je protekla bez izgreda', rekla je glasnogovornica ministarstva Sabine Hadad.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Desetak Kineza slavilo Kineski tisak osudio dodjelu Nobelove nagrade za mir, disidenti uhićeni Slika nije dostupna Liječenje ljudske neplodnosti Pionir 'in vitro' oplodnje dobio Nobela za medicinu

>> Izrael zaustavio židovske aktiviste na putu za Gazu

Izraelski vrhovni sud, najviše pravosudno tijelo u zemlji, odbilo je u ponedjeljak navečer žalbu Maguire na progon i na zabranu desetogodišnjeg ulaska u Izrael.

Maguire (66) je uhićena 28. rujna po silasku iz zrakoplova u zračnoj luci Bena Guriona u Tel Avivu, kamo je doputovala u sedmodnevni posjet radi razgovora s međunarodnim aktivistkinjama za mir u Izraelu i na palestinskom teritoriju. Odmah je smještena u pritvor.

Izraelske vlasti su je već bile protjerale u lipnju, zajedno sa svim putnicima na irskom brodu s humanitarnom pomoći koji je pokušao probiti pomorsku blokadu Pojasa Gaze.

U petak je izraelski sud odbacio prvu žalbu Maguire na odluku o izgonu, ocijenivši da je u lipnju, kada je protjerana, bila propisno upozorena da deset idućih godina ne smije ulaziti u Izrael. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene