Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijen izraelski vojnik

Izrael produljio primirje, Hamas traži potpuno povlačenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Niti jedno humanitarno primirje nije valjano bez povlačenja izraelskih tenkova iz Pojasa Gaze,' poručuju iz Hamasa.

Izraelski vojnik ubijen je u noći na nedjelju u blizini Gaze u eksploziji minobacačke granate, priopćio je glasnogovornik izraelske vojske, dodavši da su od početka izraelske ofenzive na Gazu 8. srpnja do sada poginulo 43 izraelska vojnika.

Pročitajte i ovo Automobil u kojem su ubijeni sinovi vođe Hamasa - 3 Ubijena i četiri unuka Izrael tvrdi: Amir, Mohamad i Hazem ubijeni su jer su bili borci, a ne zato što su sinovi vođe Hamasa Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag

'Taj je vojnik ubijen minobacačkom granatom koja je iz Pojasa Gaze ispaljena na izraelski teritorij', kazao je glasnogovornik.

Izrael je jednostrano odlučio produljiti humanitarno primirje do nedjelje u 22 sata po srednjoeuropskom vremenu. Hamas je odbacio prijedlog o produljenju primirja te je nastavio vojno djelovati. Islamistička skupina traži povlačenje izraelskih trupa iz Gaze, gdje je poginulo više od 1000 Palestinaca.


Više od 1.000 mrtvih u Gazi, ministri pozivaju na produljenje primirja

'Niti jedno humanitarno primirje nije valjano bez povlačenja izraelskih tenkova iz Pojasa Gaze, bez mogućnosti da se stanovnici vrate svojim kućama i bez da se ambulantna vozila koja prevoze tijela mogu slobodno kretati Gazom', rekao je Fawzi Barhoum, glasnogovornik Hamasa u Gazi.

Izraelski dužnosnici tvrde da nema povlačenja iz Gaze sve dok izraelska vojska ne uništi vatrenu moć Hamasa i ne uništi mrežu podzemnih tunela za dopremu oružja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene