Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diplomatske napetosti

Izrael: Poziv na bojkot turske kave i turističkih odredišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki izraelski lanac kavana odlučio je prestati prodavati tursku kavu nakon diplomatskih napetosti između Ankare i Izraela, rekao je jedan od direktora.

‘Odlučili smo prestati prodavati 'kavu Istanbul', naš turski specijalitet sve dok se stvari ne smire’, rekao je za internetski portal Y-Net direktor marketinga kavana Ilan. ‘Svatko može djelovati na svoj način, to je naš mali simbolični doprinos’, objasnio je. Izrael i i Turska su sklopili bliske gospodarske veze nakon potpisivanja vojnog sporazuma o suradnji 1996., ali su se oni nedavno pogoršali nakon rata u Gazi u prosincu 2008.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

Direktor odbora poduzeća izraelske zrakoplovne kompanije El-Al, Josi Levi pozvao je u intervjuu na izraelskom državnom radiju na bojkot turskih turističkih odredišta. ‘Razgovarat ćemo s glavnim odborima izraelskih poduzeća kako bi djelatnici bojkotirali Tursku tijekom sljedećeg praznika Pesaha’, kazao je on. Ta odluka o bojkotu mogla bi se odnositi na oko 80.000 izraelskih turista. Turska turistička odredišta vrlo su omiljena među Izraelcima. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene