Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Namjena nije operativna'

Izrael postavlja proturaketni sustav blizu granice s Egiptom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je, nakon nekoliko protugraničnih napada ove godine, objavio da postavlja proturaketnu bitnicu obrambenog sustava Čelična kupola uz južnu granicu s Egiptom, nedaleko turističkog središta Eilata.

"Proturaketna bitnica obrambenog sustava Čelična kupola trenutačno se raspoređuje nedaleko od Eilata u sklopu programa... koji predviđa povremenu promjenu mjesta na kojima se nalaze bitnice", stoji u priopćenju izraelske vojske, kako javlja AFP.

Pročitajte i ovo Projekili ispaljeni na Izrael Odgovor na ofenzivu Nema kraja borbama na Bliskom istoku: Raketom iz Gaze pogođena zgrada u izraelskom gradu Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..."

>> Iran prijeti Izraelu

Jedan je dužnosnik, pod uvjetom da ostane neimenovan, rekao da je sustav za obaranje raketa, korišten protiv palestinskih napada raketama iz Pojasa Gaze, u blizini Eilata postavljen u ponedjeljak i da mu "namjena nije operativna, već je dio priprema i upoznavanja s teritorijem". Čelična kupola je izraelski obrambeni sustav koji radarski navođenim raketama obara rakete dometa pet do 70 kilometara, topničke i minobacačke granate.

Na izraelsko-egipatskoj granici napetosti su porasle od ustanka u kojem je prošle godine svrgnut egipatski predsjednik Hosni Mubarak. Ove su godine na Eilat pale dvije rakete ispaljene s druge strane granice, no nije bilo žrtava. Egipat niječe da su ispaljene s njegova teritorija. Prošlog je mjeseca neidentificirani napadač prešao granicu i ubio jednog izraelskog radnika. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene