Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakonom dozvoljena prisila

Štrajk glađu kao rješenje? Ne i u Izraelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski parlament u četvrtak je izglasao zakon koji dopušta prisilno hranjenje zatvorenika koji štrajkaju glađu, čemu se oštro protivi udruga liječnika u toj zemlji.

Nakon duge parlamentarne rasprave koalicija desnice, koju vodi premijer Benjamin Netanyahu, izglasala je zakon s 46 glasova za i 40 protiv u Knessetu od 120 zastupničkih mjesta.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Benjamin Netanyahu Nakon napada VIDEO Netanyahu obećao moćnu osvetu: "Izrael će doprijeti do svakog mjesta gdje se skriva Hamas"

Izrael je odavna zabrinut mogućnošću da štrajkanje glađu, čemu pribjegavaju neki palestinski zatvorenici, završi njihovom smrću jer bi to moglo izazvati val prosvjeda na okupiranoj Zapadnoj obali i u istočnom Jeruzalemu.

No Izraelsko liječničko društvo smatra da je prisilno hranjenje oblik mučenja i medicinski opasno te je pozvalo izraelske liječnike da ne poštuju taj novi zakon. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene