Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek oprezni

IZRAEL SKEPTIČNO POZDRAVIO SPORAZUM Žele li Iranci izraditi atomsku bombu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Netanyahuova vlada snažno se zalagala protiv postizanja nuklearnog sporazuma, pozivajući na oštrija ograničenja, kada su posrijedi nuklearne aktivnosti Teherana.

Izraelska vojska oprezno je pozdravila očekivani međunarodni sporazum koji bi trebao rezultirati smanjenjem iranskoga nuklearnog programa, unatoč tomu što se premijer Benjamin Netanyahu zalagao za uvođenje oštrijih uvjeta za Teheran.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Prema informacijama koje je prenijelo nekoliko izraelskih medija, neimenovani visoki vojni dužnosnik kazao je da bi se, ukoliko se dogovor postigne do ugovorenog roka 30. lipnja, sporazumom mogao osigurati jasnoću glede smjera iranskog nuklearnog programa.

Zapad strahuje da Iranci žele izraditi atomsku bombu, a višegodišnji pregovori bili su usredotočeni na to da se odagnaju takve prijetnje. Iran je oduvijek na takve sumnje odgovarao da je nuklearni program zemlje usmjeren isključivo u mirotvorne svrhe.

Izraelski zračni napadi na Gazu nakon raketne paljbe

Neimenovani je vojni dužnosnik kazao i da bi se, s obzirom na mjere koje su poduzele svjetske sile, poput međunarodnih inspekcija iranskih nuklearnih postrojenja te manjeg obogaćenja uranija, takva prijetnja trebala postupno smanjivati.

Izraelski vojni izvor za Reuters je kazao da je takvo stajalište odraz razmišljanja najviših izraelskih vojnih krugova.

Izrael, za koji se pretpostavlja da je jedina bliskoistočna država s nuklearnim arsenalom, Iran doživljava kao svog najvećeg neprijatelja. Netanyahuova vlada snažno se zalagala protiv postizanja nuklearnog sporazuma, pozivajući na oštrija ograničenja, kada su posrijedi nuklearne aktivnosti Teherana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene