Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prkosi UN-u

Izrael ne želi osnovati povjerenstvo za istragu rata u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael neće osnovati povjerenstvo za istragu navodnih ratnih zločina počinjenih tijekom rata u Gazi prošle zime, izjavio je ministar za dijasporu i informiranje Yuli Edelstein.

Takva odluka znači odbacivanje zahtjeva koji je UN postavio u svom izvješću o trotjednoj ofenzivi u Gazi. Izvješće je sastavljeno za Vijeće UN-a za ljudska prava, a njegov je autor bivši južnoafrički sudac Richard Goldstone. Goldstone je obje strane optužio za ratne zločine pa je UN je pozvao Izrael i islamistički pokret Hamas, koji upravlja Gazom, da provedu svoje vlastite vjerodostojne istrage o tome.

Pročitajte i ovo Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

'Nemamo namjeru uspostaviti povjerenstva za istragu’, kazao je Edelstein, koji će se u New Yorku sastati s glavnim tajnikom UN-a, dodajući da Izrael planira podnijeti službeni odgovor na navode u izvješću. Edelstein je uoči puta u New York izjavio da je Goldstoneovo izvješće antisemitsko. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene