Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč kritikama

Izrael nastavlja plan gradnje 6.000 novih naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski dužnosnici su izjavili da će ovog tjedna nastaviti provoditi plan gradnje 6.000 domova za naseljenike na području na koje pravo polažu Palestinci.

To će učiniti unatoč kritikama zapadnih sila koje se pribojavaju da će gradnja narušiti već ionako slabe nade u postizanje mirovnog sporazuma. Odbor za planiranje izraelskog ministarstva unutarnjih poslova u ponedjeljak je dao preliminarno odobrenje za gradnju 1500 domova u naselju Ramat Shlomo.

>> Izraelski ministar vanjskih poslova podnio ostavku

Odbor će sada početi razmatrati planove gradnje ostalih 4500 domova u dva druga naselja, Givat Hamatos i Gilo, na nizu sjednica koje bi mogle trajati i do idućeg tjedna, rekao je glasnogovornik ministarstva Erfat Orbach u utorak.

Izrael tri naselja smatra gradskim područjem Jeruzalema iako su na prostoru Zapadne obale zauzetom u bliskoistočnom ratu 1967. Palestinci naselja smatraju preprekom za ostvarivanje cjelovite države s prijestolnicom u istočnom Jeruzalemu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Slika nije dostupna Unatoč kritikama Izrael nastavlja plan gradnje 6.000 novih naselja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene