Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Solana s Abasom

'Izrael mora poštovati preuzete obaveze'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana izjavio je da bilo koja izraelska vlada mora poštovati obaveze na koje su pristale prethodne vlade.

Nakon sastanka s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom u Ramalahu, Solana je novinarima rekao da će se međunarodna zajednica odnositi prema novoj izraelskoj vladi 'u skladu s njezinim programom i platformom'. Izrazio je nadu da će budući premijer Benjamin Netanyahu i njegova desničarska vlada poštovati obaveze prethodnih vlada, posebice one o rješenju izraelsko-palestinskog spora stvaranjem dviju država i prestanku židovskog naseljevanja na Zapadnu obalu.

Pročitajte i ovo Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno" Demonstracije Podržali ih predsjednikovi sinovi Deseci tisuća ljudi prosvjedovali u Turskoj: "Smrt Izraelu, van iz Palestine"

Abas je rekao da palestinska strana zahtjeva poštovanje ranijih sporazuma i obaveza kako se u mirovnom procesu ne bi sve 'vratilo na nultu točku'. Palestinski predsjednik je razgovarao je i s američkim posebnim izaslanikom Georgeom Mitchellom i njemu također poručio da je palestinska samouprava spremna na suradnju s bilo kojom izraelskom vladom, ali pod uvjetom da poštuje sve što je ranije dogovoreno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene