Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael: Koalicijski partner traži Olmertovu ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar obrane Ehud Barak zatražio je ostavku premijera Ehuda Olmerta zbog optužbi za korupciju zaprijetivši da će se u suprotnom suočiti s raspadom koalicije i prijevremenim izborima.

Dan nakon što je jedan američki poslovni čovjek pred izraelskim sudom ispričao kako je Olmertu dao omotnicu s tisućama dolara, Barak je sazvao hitnu konferenciju za novinare na kojoj je iznio stav svoje Laburističke stranke, manjeg partnera u Olmertovoj koalicijskoj vladi.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Politička nestabilnost u Izraelu prijeti američkim naporima za postizanjem izraelsko-palestinskog mirovnog sporazuma prije nego što predsjedniku Georgeu Bushu istekne mandat u siječnju iduće godine.

'Ne mislim da premijer može istodobno voditi vladu i svoje privatne poslove', rekao je Barak.

'Stoga, za dobrobit zemlje i prema normama pristojnog ponašanja, mislim da premijer mora odstupiti s čela vlade', naglasio je Barak.

'Ako Kadima ne bude djelovala i ako se tijekom tekućeg zasjedanja parlamenta ne formira nova vlada, tražit ćemo prijevremene izbore', dodao je Barak.

Redoviti parlamentarni izbori trebaju se održati 2010. godine. Ankete pokazuju da bi oporbena desničarska stranka Likud, koju vodi Benjamin Netanjahu, mogla biti najjača stranka nakon prijevremenih izbora.

Netanjahu je, inače, vrlo skeptičan prema mirovnim pregovorima s Palestincima i Sirijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene