Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stupa na snagu u 07:00

Izrael i Palestinci dogovorili 72-satni prekid vatre, hoće li se ovaj put toga i držati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekoliko rundi telefonskih pregovora Izrael je pristao na palestinske uvjete za 72-satni prekid vatre.

Izrael je pristao na palestinske uvjete za 72-satni prekid vatre u području Gaze. Prekid vatre stupa na snagu u 07:00 sati po našem vremenu. 'Pristali smo na egipatsku inicijativu. Ako prekid vatre ne bude prekršen neće biti potrebe za prisutnosti izraelskih snaga u pojasu Gaze', rekao je jedan izraelski dužnosnik.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Egipat je ranije predstavio palestinske zahtjeve za prekid vatre u Gazi, što bi moglo voditi u pregovore kojima bi završilo dosad trotjedno nasilje.

Drama u centru grada: Ubio čovjeka i bagerom prevrnuo autobus!

Predstavnici palestinskih skupina, među kojima su i Hamas i Islamski džihad, održali su u ponedjeljak prvi službeni sastanak u Kairu s glavnim egipatskim obavještajcem i bavili su se zajedničkim popisom palestinskih zahtjeva.

Na popisu su bili prekid vatre, povlačenje izraelskih snaga iz Gaze, prestanak blokade, oslobađanje zatvorenika i početak obnove, rekli su za Reuters članovi izaslanstava. (Hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene