Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak sukoba

Napetost raste: Dvije rakete pale blizu izraelske nuklearke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije rakete ispaljene iz Pojasa Gaze u srijedu pale su blizu izraelskog grada Dimone na jugu gdje se nalazi nuklearna centrala, objavila je vojska na društvenoj mreži Twitter.

22:00- "Prije nekoliko minuta palestinski teroristi iz Gaze su ispalili tri rakete na Dimonu. Dvije su pale, a protuzračna obrana presrela je treću", dodala je izraelska vojska.

Pročitajte i ovo Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan" Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag

Brigade Ezedin al-Kasam, oružani ogranak Hamasa, islamističkog pokreta koji kontrolira Pojas Gaze, naveo je u priopćenju da su ispalili tri rakete M75 na Dimonu. Domet tih raketa je oko 80 km.

U Dimoni, u pustinji Negev, nalazi se jedan od dvaju izraelskih nuklearnih reaktora. Drugi se nalazi u istraživačkom centru Nahal Sorek, zapadno od Jeruzalema.

Pretpostavlja se da Izrael ima 200 nuklearnih bombi, ali on nikada ne potvrđuje ni ne opovrgava te informacije.

19:00 - Proturaketni sustav "Čelična kupola" drugi dan zaredom presreće rakete ispaljene iz Gaze na Tel Aviv, trgovački centar Izraela.

Palestinci u Gazi uzvicima "Allahu akbar" (Bog je velik) ispraćaju rakete koje preko njihovih glava lete prema Izraelu u napadima što bi mogli osnažiti popularnost Hamasa.

Mete su i naselja oko Tel Aviva te na jugu Izraela blizu Gaze. Najudaljeniji cilj koje su pogodile je grad Zichron Yaakov oko 115 kilometara sjeverno od Gaze.

Nema izvješća o žrtvama i ozbiljnijoj šteti na izraelskoj strani čiji mediji kao heroje veličaju posade proturaketnih baterija "Čelične kupole", sustava proizvedenih u Izraelu koje djelomično financira SAD.

Izraelci tijekom noći izveli 160 zračnih udara na Gazu

Vojska je objavila da je u srijedu na izraelski teritorij palo 48 raketa, dok ih je 14 oboreno.

Izraelske snage izvijestile su da su bombardirale 550 objekata Hamasa, uključujući 60 lansera raketa i jedanaest kuća visokih dužnosnika tog pokreta.

Palestinski izvori tvrde da je uništeno ili oštećeno barem 25 kuća koje nisu pripadale pripadnicima Hamasa.

Washington je podržao izraelske akcije u Gazi, dok su EU i UN pozvali obje strane na suzdržanost.

Najveće neprijateljstvo Izraelaca i Palestinaca nakon osmodnevnog rata 2012. počelo je prije tri tjedna otmicom i ubojstvom trojice izraelskih mladića na Zapadnoj obali i osvetničkim napadom židovskih ekstremista na palestinskog tinejdžera u istočnom Jeruzalemu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene