Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Izraelu ranjena jedna žena

Izrael granatama gađao jug Libanona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam granata izraelskog topništva palo je u subotu ujutro na jug Libanona, desetak kilometara od granice, kao odgovor na raketiranje izraelskog teritorija s libanonskog područja, objavila je libanonska vojska.

'Izraelski neprijatelj napao je Libanon ispalivši zaredom sedam topničkih granata na područje El-Qlaile, južno od Tira. Vojska nadzire to područje', dodao je glasnogovornik koji je nešto ranije bio izvijestio da su na to područje pale tri granate.

Pročitajte i ovo Ilustracija novinara u ratom pogođenom području Analizirana audio snimka Izraelski tenk napao novinare u Libanonu: Izvješće otkriva šokantne detalje Ilustracija Poziv administraciji Koliko djece još mora gladovati? Američki demokrati dovode u pitanje slanje oružja Izraelu zbog Gaze

Stanovnici na jugu Libanona napuštaju područje uz izraelsku granicu, javlja agencija France Presse. Ovo granatiranje drugo je otkako je Izrael 27. prosinca pokrenuo ofenzivu u Pojasu Gaze u kojoj je poginulo više od 1 300 Palestinaca.

Proiranski šijitski Hezbolah protiv kojega je izraelska vojska ratovala u ljeto 2006. zanijekao je umiješanost u raketiranje izraelskog teritorija. Analitičari ocjenjuju da je za raketiranje odgovorna manja palestinska skupina koja je djelovala uz prešutni pristanak Hezbolaha.

Izrael: Raketa ispaljena iz Libanona ranila jednu ženu

Raketa ispaljena iz Libanona pala je u sjeverni Izrael i pritom lakše ranila jednu ženu, a izraelska vojska uzvratila je otvaranjem topničke vatre na južni Libanon, priopćila je vojska.

Izvori u libanonskim snagama sigurnosti izjavili su da su dvije rakete ispaljene iz južnog Libanona prema Izraelu, ali da je jedna pala na libanonski teritorij. Mediji su ranije javili da je ozlijeđena žena na području Galileje prebačena u bolnicu. Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za taj napad.

Niz raketa tipa kaćuša ispaljen je na Izrael iz Libanona u siječnju za vrijeme izraelske ofenzive u Pojasu Gaze. Međutim, libanonski Hezbolah ustvrdio je da nije odgovoran za te napade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene