Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koridor

Izrael će prekidati napade tri sata dnevno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelci planiraju prekinuti vojne operacije na tri sata dnevno u području oko grada Gaze kako bi omogućili nesmetan pristup pomoći preko humanitarnog koridora uspostavljenog na teritoriju pod upravom Hamasa, izvijestili su u srijedu vojni izvori.

'Zamišljeno je da izraelska vojska svakodnevno od 13.00 do 16.00 sati, počevši od danas, prekine vojne operacije u području oko grada Gaze', prenio je isti izvor.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Novi sukob Izraela i Palestine - 4 APEL SAD-A Izrael napao Gazu nakon raketiranja: "Naši zračni udari usmjereni su na lokacije za proizvodnju raketa i oružja"

Palestinski dužnosnici u pojasu Gaze izvijestili su kako su ih Izraelci informirali da će prekinuti napade u navedenom razdoblju kako bi stanovništvu, među ostalim, omogućili otvaranje trgovina i održavanje pogreba.

Premijer Ehud Olmert ranije je kazao kako su otvaranje humanitarnog koridora predložili izraelski vojni zapovjednici. Humanitarne agencije od početka izraelske kopnene ofenzive ukazuju na sve veću humanitarnu krizu u pojasu Gaze u kojemu živi oko 1,5 milijuna stanovnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene