Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najniži odaziv ikad

Izlazne ankete: Thacijeva koalicija pobjeđuje na izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalistička koalicija predvođena predsjednikom Hashimom Thacijem i njegovom Demokratskom strankom Kosova (PDK) osvojila je većinu glasova na prijevremenim izborima u nedjelju, pokazuju izlazne ankete.

Koalicija je dobila 40,5 posto glasova, navodi se u rezultatima izlazne ankete Klan Kosova TV.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području" Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

Na drugom je mjestu pokret Samoopredjeljenje s 29,9 posto glasova, a koalicija premijera Ise Mustafe na trećem je mjestu s 27,2 posto.

Izborno povjerenstvo izvijestilo je da je odaziv bio 41,4 posto, najniži ikad zabilježen na Kosovu. Izborni promatrači kažu da to pokazuje da su birači razočarani političarima koji čak nisu ni počeli rješavati pitanja koja pogađaju zemlju: nezaposlenost, siromaštvo, korupciju i zločine.

Ovi izbori su važni jer bi mogli zakomplicirati pomirbu u regiji koja još uvijek osjeća posljedice desetljeća ratova koji su počeli u bivšoj Jugoslaviji 1991.

Pobjeda Thacijeve koalicije mogla bi dovesti do jačanja napetosti sa Srbijom. Na izborima je sudjelovalo 26 stranaka i koalicija od kojih pet srpskih.

Kosovo je proglasilo neovisnost 2008. i priznaje ga 114 država. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene