Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Parlamentarni izbori

Izlazne ankete: Liberali nizozemskog premijera vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liberali nizozemskog premijera Marka Ruttea tijesno vode ispred oporbene Laburističke stranke na nizozemskim parlamentarnim izborima, pokazala je izlazna anketa nakon zatvaranja birališta u srijedu.

Dvije proeuropske stranke osvajaju 41 i 40 zastupničkih mjesta od ukupnih 150 mjesta u parlamentu, pokazala je anketa nozozemske televizijske postaje NOS/RTL. Takav rezultat protivan je očekivanjima a liberalima i laburistima daje dovoljan broj glasova za stvaranje dvostranačke koalicije.

Rutteovi liberal-konzervativci iz Vvd-a i laburistički PvdA Diederika Samsoma osvojili su deset zastupničkih mjesta više nego na prethodnim izborima, pokazuju izlazne ankete. Prema izlaznim anketama slobode (PVV) populista Geerta Wildersa dobit će 13 mjesta u odnosu na 24 osvojena na izborimas 2010.

>> Uoči nizozemskih izbora počela 'kampanja kanabis'

Manjinska vlada desnog centra premijera Ruttea pala je u travnju jer se njezin koalicijski partner, Wildersova Stranka slobode, usprotivila štednji potrebnoj da se javni dug smanji ispod 3 posto. (Hina)

Pročitajte i ovo Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna" Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene