Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na mjestu eksplozije

ŽIVOT U STRAHU 'Isprva je bilo strašno, a potom je zazvučalo kao grmljavina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažna eksplozija odjeknula je u subotu navečer na njujorškom Manhattanu, a više ljudi je ozlijeđeno, objavila je njujorška policija ne navodeći uzrok eksplozije.

Uzrok eksplozije koja je u subotu navačer, po lokalnom vremenu, iznenadila stanovnike njujorške četvrti Chelsea na Manhattanu, još uvijek je nepoznat.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Slika nije dostupna Uzrok - curenje plina Eksplozija na Manhattanu: Dvoje mrtvih, za desecima se traga!

'Začuo se iznimno glasan zvuk, isprva je bilo strašno, a potom je zazvučalo kao grmljavina. Bio je to neki težak zvuk koji si mogao osjetiti preko cijelog tijela, poput vatrometa', ispričala je za Reuters stanovnica New Yorka koja se u trenutku eksplozije nalazila u neposrednoj blizini.

Prema posljednjim podacima, riječ je o improviziranoj eksplozivnoj napravi koju je nepoznati počinitelj aktivirao u 23. ulici, između 6. i 7. avenije na Manhattanu.

'Mama je radila te smo začuli jako glasan 'bum'. Tata i ja smo otrčali do prozora kako bi vidjeli što se to događa, no nismo ništa vidjeli. Zvučalo ja kao da je u istom trenutku palo milijun piana ili kao velika oluja', ispričao je jedan 10-godišnjak.

'Bio sam u stanu, a onda je nešto, poput bombe, palo. Otvorio sam prozor da vidim što se događa, ulice su bile pune policije. Izašli smo iz zgrade ne bi li uspjeli doznati što se zapravo dogodilo', rekao je još jedan stanovnik Chelsea.

Iako je njujorški gradonačelnik izjavio kako eksplozija koja se dogodila na Manhattanu, u kojoj je ozlijeđeno dvadesetak ljudi, "nema veze s terorizmom", mnogi stanovnici se s time ne slažu.

'Mislim da je najbolje da pričekamo što će nadležne službe reći o tome što se zapravo dogodilo. Mnogi nagađaju kako je riječ o teroristima i donekle se slažem s tom teorijom. No zanimljivo je da s obzirom na situaciju u svijetu, većina stanovnika New Yorka smatra kako je samo pitanje vremena kada će se takav napad dogoditi, što nije lijep osjećaj. Nadam se da ova eksplozija neće izazvati dodatni strah u ljudima, jer to nikako neće biti dobro', kazao je stanovnik New Yorka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene