Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vrijeme je za takve odluke'

Izetbegović će se kandidirati za predsjednika SDA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović izjavio je u subotu za banjolučke Nezavisne novine da će se na idućem kongresu najsnažnije bošnjačke Stranke demokratske akcije kandidirati za predsjednika ove stranke, kojoj je na čelu dugi niz godina Sulejman Tihić.

"Vrijeme je i za takve odluke. Razgovarat ću s ljudima iz rukovodstva i s terena i procijeniti zajedno s njima što su pravi koraci koji mogu ojačati SDA u ovom turbulentnom momentu", rekao je Izetbegović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTRE RIJEČI Izetbegović otvorio paljbu po Milanoviću: "Povijest će pamtiti kako je predsjednik RH negirao genocid" Slika nije dostupna Sporna izjava Dodik dočekao Vučića u Bijeljini pa izazvao skandal: "Predsjedniče, dobro došli na svoje"

>> U Kiseljaku napadnut automobil Bakira Izetbegovića

Pri tome je odbacio mogućnost da sudjeluje u stvaranju nove stranke u slučaju da ne pobjedi za predsjednika. "Ja nikada neću razbiti stranku koju su osnovali moj otac i skupina odlučnih ljudi koje sam istinski poštovao. Mislim da isti stav i odnos ima i predsjednik Tihić", rekao je Izetbegović.

Kritizirao je sporazum SDP-a i SNSD-a oko programskog sadržaja nove vlasti iz koje će biti isključena SDA kazavši da se "ide na štetu države Bosne i Hercegovine".

Po njegovu mišljenju bošnjački će birači kazniti SDP-ovu politiku na općim izborima 2014. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene