Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni platiti milijuna dolara

Izdavači se otimaju za memoare Amande Knox

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki se izdavači otimaju oko memoara američke studentice Amande Knox optužene pa poslije oslobođene optužbe za ubojstvo svoje britanske sustanarke Meredith Kercher 2007., a za Amandinu su verziju čitave priče navodno spremni platiti čak milijun dolara, prenosi britanski Guardian.

Knox (24) je oslobođena u listopadu prošle godine, nakon što je u talijanskom zatvoru provela četiri godine pod optužbom da je ubila Kercher u njihovom zajedničkom stanu u talijanskoj Perugi. Nakon što je puštena iz zatvora, vratila se kući u SAD gdje se sastaje s izdavačima s kojima razgovara o pisanju memoara, prenosi Guardian, pozivajući se na napise u New York Timesu.

'Svi su se zaljubili u nju', izjavio je jedan od njih u razgovoru za taj list, koji prenosi da Knox ostavlja dojam blage, pametne, gotovo učene osobe, koja navodi književna djela koje smatra dirljivima te koja je izdavačima otkrila svoj davnašnji san da postane spisateljica.

Njezini su memoari ponuđeni i britanskim izdavačima, piše Guardian, no oni su pokazali značajno slabiji entuzijazam za njih od svojih američkih kolega, tvrdeći da slučaj nije još zaključen. Naime, tužitelji u sudskom procesu protiv Knox upravo su danas uložili žalbu na oslobađajuću presudu najvišem talijanskom sudu. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene