Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuirano 10.000 ljudi

Izdano upozorenje u Indoneziji: Arhipelagu na "vatrenom prstenu" prijeti snažna erupcija vulkana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indonezija je zbog vulkana na Baliju objavila upozorenje najvišeg stupnja, u sklopu kojeg je upozorila da će do erupcije na popularnom turističkom odredištu uskoro doći.

Nakon što je Indonezija objavila upozorenje u kojem je istaknula da je erupcija vulkana neizbježna, s Balija je evakuirano oko 10.000 ljudi. Na nekim mjestima došlo je do podrhtavanja, a postoje indikacije da se magma izdigla do površine vulkana, rekli su dužnosnici.

Pročitajte i ovo Dražen Balen - 3 Pravi, prirodni laboratorij Stručnjak o erupcijama na Islandu: "To će sada biti konstanta u njihovim životima" Erupcija na Islandu, ilustracija četiri tisuće stanovnika Stanovništvo se ponovo evakuira, strahuje se od nove erupcije na Islandu

"Zbog mogućnosti erupcije, javnost u određeni radijus ne bi trebala ići", rekao je Sutopo Purwo Nugroho iz Indonezijske nacionalne agencije za upravljanje prirodnim katastrofama, izvještava BBC.

Balijev međunarodni aerodrom u Denpasaru, kroz koji svake godine prođu milijuni stranih turista, trenutačno radi normalno.

Mount Agung jedan je od oko 130 aktivnih vulkana u Indoneziji, arhipelagu sklonom vulkanskim aktivnostima i potresima koji se nalazi na pacifičkom "vatrenom prstenu". Taj vulkan nalazi se na visini većoj od 3.000 metara iznad površine mora, a više od 1.000 ljudi je poginulo kada je posljednji put, 1963., eruptirao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene