Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Potvrdio odvjetnik

Izdan uhidbeni nalog za smijenjenog katalonskog čelnika Carlesa Puigdemonta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski sudac izdao je uhidbeni nalog za smijenjenog katalonskog čelnika Carlesa Puigdemonta koji je u Belgiji, rekao je u četvrtak njegov odvjetnik belgijskoj državnoj telaviziji VRT.

"Upravo sam čuo od moga klijenta da je izdan uhidbeni nalog za predsjednika i četiri njegova ministra koji su u Belgiji", rekao je odvjetnik Paul Bekaert VRT-u.

Pročitajte i ovo Carles Puigdemont (Foto: AFP) Objavljene presude Španjolski sud izdao novi uhidbeni nalog za Puigdemonta Carles Puigdemont (Foto: AFP) "nisam pobjegao" Bivši katalonski premijer u iščekivanju presude svojim najbližim suradnicima: "Bit će osuđeni"

"G. Puigdemont će ostati ovdje. On je rekao kako će u potpunosti surađivati s belgijskim vlastima tijekom procedure", rekao je Bekaert.

Španjolska sutkinja odredila je u četvrtak pritvor bez mogućnosti jamčevine za smijenjenog katalonskog potpredsjednika vlade te sedam ministara optuženih za proglašenje nezavisnosti Katalonije koji su ostali u Španjolskoj i odazvali se pozivu suda.

Pritvoreni dužnosnici optuženi su za pobunu protiv španjolske države, neposluh i korištenje novca za organiziranje referenduma i aktivnosti protivnih španjolskom ustavu. Prijete im zatvorske kazne od oko 30 godina.

Španjolska vlada je razriješila dužnosti katalonsku vladu prošlu subotu i preuzela izravnu upravu nada Katalonijom, dan nakon što je proglašena nezavisna republika Katalonija, te raspisala prijevremene izbore u pokrajini za 21.prosinca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene