Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlazne ankete

Janukovičeva stranka u vodstvu na izborima u Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka regija ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča vodi na parlamentarnim izborima održanima u nedjelju s 30,5 posto osvojenih glasova za stranačke liste, pokazale su izlazne ankete televizijske postaje ICTV.

Stranka ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča izgleda da će nakon izbora održanih u nedjelju zadržati većinu u parlamentu ali će se suočavati s oživljenom oporbom pojačanom nacionalistima, pokazuju izlazne ankete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Već osmi Pobornik Janukovičeve politike pronađen mrtav Slika nije dostupna Zbog leda Poginuo sin Viktora Janukoviča

Čelnici Stranke regija proglasili su svoju pobjedu nakon rezultata dvaju izlaznih anketa po kojima ta stranka osvaja 28 do 30,5 posto glasova u dijelu glasovanja po stranačkim listama.

Viši dužnosnik stranke je rekao da očekuje da će stranka osvojiti dvije trećine mjesta u većinskom glasovanju po izbornim jedinicama što bi joj osiguralo većinu u parlamentu od 450 zastupnika.

>> Ukrajina bira parlamentarne zastupnike, među kandidatima i poznati sportaši

Veliko je iznenađenje, međutim, dobar rezultat ukrajinske nacionalističke stranka Svoboda koja po anketama po prvi puta ulazi u parlament osvojivši 12 posto glasova na glasovanju po stranačkim listama.

Dobar rezultat Svobode snaži redove oporbe u kojoj su Domovinska stranka Janukovičeve zatvorene protivnice Julije Timošenko i stranka Udar slavnog boksača Vitalija Klička.

Kako se čini, te su tri stranke osvojile otprilike polovicu glasova za stranačke liste, ali ne očekuje se da će imati tako dobar rezultat u glasovanju po izbornim jedinicama. Rezultati glasovanja u izbornim jedinicama počet će pristizati tek u ponedjeljak navečer.

Još se ne može procijeniti kako će se ti rezultati prevesti u broj zastupničkih mjesta u jednodomnom parlamentu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene