Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u BiH

SDA: Izetbegović uvjerljivo vodi u izborima za Predsjedništvo BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualni predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uvjerljivo vodi u utrci za novi mandat bošnjačkog člana državnog vrha, izjavio je u nedjelju navečer glavni tajnik Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić iako je istodobno upozorio kako je riječ o razmjerno malom uzorku prebrojanih glasova.

"Nakon trideset tisuća prebrojanih glasova naš kandidat Bakir Izetbegović ima natpolovičnu većinu", kazao je Zukić u središnjci SDA u Sarajevu sat vremena nakon zatvaranja glasačkih mjesta.

Pročitajte i ovo Bakir Izetbegović (Foto: Dnevnik.hr) "U EU-u znaju sve" Izetbegović tvrdi da Plenkovićevo i Čovićevo lobiranje u EU-u neće dobiti potporu Slika nije dostupna Izbori u BiH Ivanić u prednosti za Predsjedništvo BiH, Čović i Izetbegović osigurali pobjedu

Zukić je istodobno dodao kako se na temelju glasova prebrojanih do tog trenutka može kazati i da SDA "dobro stoji" u utrci za ostale razine vlasti.

SDA se prva oglasila o preliminarnim izbornim rezultatima a Socijaldemokratska partija BiH je istodobno iznijela niz prigovora na proces glasovanja.

Potpredsjednica stranke Lidija Korać je novinarima u stranačkoj središnjici kazala kako je na više biračkih mjesta opažen nedostatak biračkih listića što ukazuje na izbornu prijevaru u kojoj isti glasački listić ispunjen u nekoj stranci kruži od jednog do drugog birača.

"Zbog svega bi trebalo ponoviti glasovanje na tim biračkim mjestima", izjavila je Korać.

Ustvrdila je kako opažene nepravilnosti ukazuju da je izborni proces u BiH na nižoj razini nego što je bio primjerice 2000. ili 2002.

Iz SDP BiH su najavili svoje procjene izbornih rezultata nakon 22 sata. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene