Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka za Predsjedništvo BiH

BiH: Komšić uvjerljivo vodi u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP), objavilo je prve privremene i neslužbene rezultate izbora za Predsjedništvo BiH.

U izboru za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, na osnovu 47,16 posto obrađenih glasova, uvjerljivo vodi Željko Komšić iz SDPBiH sa 152.242 osvojenih glasova ili sa 55,64 posto. Borjana Krišto iz HDZ-a BiH dobila je 62.659 glasova ili 22,90 posto do sada obrađenih glasova, a Martin Raguž iz HDZ 1990 osvojio je 33.199 glasova ili 12,13 posto glasova.

Pročitajte i ovo Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo" Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces"

Što se tiče preliminarnih rezultata izbora za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH prikupljenih sa 47 posto biračkih mjesta u BiH, Bakir Izetbegović iz Stranke demokratske akcije (SDA) osvojio je 71.803 glasa ili 33,49 posto, dok je na drugom mjestu medijski tajkun Fahrudin Radončić Fahrudin Radončić iz SBB BiH osvojio je 68.039 glasova ili 31,73 posto. Haris Silajdžić iz SBiH sa 57.325 glasova ili 26,74 posto tek je na trećem mjestu, iako su ranija ispitivanja predviđala njegovu pobjedu.

>> BiH: Najviše birača izašlo u hrvatskim općinama

>> Zatvorena birališta: Sukob na biračkom mjestu u Travniku

Prema glasovima prikupljenim sa 50 posto biračkih mjesta za srpskog člana Predsjedništva BiH, Nebojša Radmanović, kandidat nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), vodi sa 153.893 ili 50.05 posto, a Mladen Ivanić kao kandidat ujedinjene oporbe okupljene oko njegove Partije demokratskog progresa (PDP) i Srpske demokratske stranke (SDS) slijedi ga s 144.988 ili 47,15 posto glasova.

Rezultate glasovanja za Zastupnički dom Parlamenta BiH SIP će objaviti nakon ponoći.

Prema informacijama SIP-a na općim izborima u BiH zabilježen je odaziv između 56 i 60 posto upisanih birača što je za pet posto više od općih izbora održanih prije četiri godine i općinskih izbora iz 2008. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene