Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo trpaj

Izbori naši svagdašnji: Pogledajte kako se varalo na biračkim mjestima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka Vladimira Putina premoćno je slavila na ruskim parlamentarnim izborima.

Ako ste dosad vjerovali da se izbornim rezultatima manipulira, pa i na način da se koriste listići onih glasača koji nisu izašli na birališta, eto dokaza da ste bili u pravu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

Naime, društvene su mreže preplavili zapisi kako se u nedjelju varalo tijekom parlamentarnih izbora u Rusiji, a na kojima je prema očekivanjima pobijedila stranka Jedinstvena Rusija predsjednika Vladimira Putina.

Jedinstvena Rusija konkurenciju je potukla do nogu uz osvojenih 53% glasova, što znači da se izborila za 343 mandata, odnosno 76% ruku u parlamentu.

Naravno, iz snimaka je nemoguće otkriti u čiju su se korist izbori namještali, no pojedini zapadni mediji slute da se to činilo upravo u korist Putinove stranke kako bi postala što dominantnija.

Je li tome doista bilo tako ne želimo nagađati, no slaba izlaznost birača (ispod 50%) analitičare je navela i na misao da je golem dio Rusa pao u apatiju, odnosno da mnogi ne vjeruju u to da mogu bilo što mijenjati.

Kako bilo, pogledajte što je u nedjelju zabilježeno u Rostovu na Donu, gdje su tri gospođe uz pomoć jednog mladića trpale glasačke listiće u kutije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene