Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže svoja prava

Izbjegli Srbi iz Hrvatske žale zbog ugovora s EU-om!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga izbjeglih Srba iz Hrvatske izrazila je žaljenje u povodu hrvatskog potpisivanja ugovora o pristupu Europskoj uniji, jer tvrde da izbjeglim Srbima iz Hrvatske nisu vraćena imovinska i stečena prava.

Koalicija izbjeglih Srba, u priopćenju koje prenosi srbijanska agencija Beta, ocjenjuje kako je zbog 'politike lažnog pomirenja Beograda i Zagreba' izostala potpora srbijanskog predsjednika, srbijanske vlade i predstavnika Srba u Hrvatskoj apelu koji je ta koalicija uputila EU da ne potpiše pristupni ugovor s Hrvatskom.

Udruge podsjećaju kako su pozvali EU da ne potpisuje ugovor s Hrvatskom sve dok ona ne vrati izbjeglima imovinska i stečena prava. Optužuju Hrvatsku da nema iste standarde u suđenjima za ratne zločine i da nije riješila pitanje nestalih te i to postavljaju kao uvjet za primitak Hrvatske u EU.

'Strateški interes izbjeglih i proganih Srba jest stvarno, a ne lažno pomirenje, jer to podrazumjeva da Hrvatska u praksi poštuje ljudska prava svih svojih građana', navodi se u priopćenju spomenute koalicije. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 1 Nakon glasanja u UN-u FOTO Vučić se omotao u srpsku zastavu i poručio: "Ponosan na svoju Srbiju" Potraga za tijelom Danke Ilić Upropastili su Poznati odvjetnik tvrdi da zbog policije tijelo djevojčice Danke nikad neće biti pronađeno

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene