Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije izoliran slučaj

Izašle nove fotografije ponižavanja palestinskih zarobljenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski mediji objavili su u srijedu nove fotografije izraelskih vojnika koji poziraju pored palestinskih zarobljenika, povezanih očiju i svezanih ruku, dokazujući da objavljivanje prvog niza fotografija tog tipa od ponedjeljka nije bio izoliran slučaj.

'Postao je običaj vojnika da snimaju takve fotografije koje pokazuju situacije u kojima se nalaze oni i Palestinci', izjavio je Yehouda Shaul, predstavnik nevladine organizacije 'Prekinimo tišinu', koja je zaslužna za objavljivanje tih novih fotografija. Ta nevladina organizacija za borbu protiv okupacije već godinama skuplja svjedočanstva vojnika.

Pročitajte i ovo Opća skupština UN-a glasa o priznanju Palestine 25 država suzdržano Opća skupština UN-a podržala palestinsko članstvo: Pogledajte kako je glasala Hrvatska Prosvjedi u Švedskoj Pratite iz minute u minutu VIDEO/FOTO Prosvjedi u Švedskoj: Incident na probi polufinala. Policija odvlačila prosvjednike ispred arene, privedeno 10 ljudi

>> FOTO: Izraelka pozirala s zarobljenim Palestincima

Na novim fotografijama objavljenima na Facebooku vide se vojnici kako okružuju zarobljenicu na koljenima ili pak vojnik koji leži pored zarobljenika koji sjedi s rukama na leđima, ili pak vojnik koji pozira pored ranjenog Palestinca. Fotografije najčešće prikazuju zarobljenike u ponižavajućem položaju.

Fotografije bivše izraelske vojnikinje koja pozira nasmiješena pored palestinskih zarobljenika ilustrirajući vojno službovanje koje opisuje kao 'najljepše razdoblje' svojeg života, izazvale su u utorak neugodu među izraelskom vojskom te zgražanje Palestinaca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene