Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većinom Afrikanci

Izaslanici na međunarodnoj konferenciji o AIDS-u traže azil u Australiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 25 izaslanika koji su koncem srpnja u Melbourneu sudjelovali u radu međunarodne konferencije o aidsu ostali su u Australiji i zatražili azil, javile su utamošnje udruge.

Kako navodi udruga za pomoć beskućnicima u Melbourneu, četrnaestero izaslanika iz afričkih zemalja obratilo se za pomoć toj udruzi. "Svi kane predati zahtjev za azil", dodala je za AFP glasnogovornica HomeGround Servicesa Cathy Beadnell.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Slika nije dostupna NAKON 9 MJESECI Najzatvoreniji grad na svijetu iziašao iz lockdowna: Masovno slavlje u restoranima i barovima, ljudi pljeskali s balkona...

Među njima su izaslanici i Ugande, zemlje koja homoseksualne odnose kažnjava doživotnim zatvorom.

Procjenjuje se da je u jednom izbjegličkom centru u Melboruneu 25 izaslanika s 20. međunarodne konferencije o AIDS-u koji su se raspitivali za postupak odobravanja azila u Australiji.

Bolest koja ubija gotovo kao AIDS

"To su očito izaslanici koji dolaze iz zemalja gdje je rad u vezi s AIDS-om odluka koja može biti opasna po život", ocijenila je zaposlenica centra Pamela Curr za televiziju ABC.

2013. u svijetu je bilo 35 milijuna zaraženih HIV-om, među kojima više od 70 posto u Africi južno od Sahare. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene