456455
456455
456455
456455
456455

IZABRALI MARIHUANU Američki glasači odlučivali i na referendumu o legalizaciji kanabisa

  • , 09.11.2016., 06:46
  • Autor:
  • komentara

Po zadnjim podacima, kalifornijski glasači odobrili su legalizaciju marihuane za rekreativno korištenje, što je velika pobjeda u naporima za legalizaciju kanabisa u cijelom SAD-u, jer je kalifornijsko tržište ogromno.

 
 
 
 
Marihuana (Foto: AFP)
Marihuana (Foto: AFP)

Američki građani i građanke noćas su osim o budućem predsjedniku odlučivali i na nizu referenduma, između kojih je najviše pozornosti privukao onaj o legalizaciji maruhuane u rekreativne odnosno medicinske svrhe.

Kalifornija, Arizona, Nevada, Massachusetts i Maine glasali su o legalizaciji marihuane za rekreativnu uporabu i regulaciji njezina uzgoja, proizvodnje i prodaje, a Arkansas, Sjeverna Dakota, Florida i Montana o upotrebi marihuane u medicinske svrhe.

Po zadnjim podacima, kalifornijski glasači odobrili su legalizaciju marihuane za rekreativno korištenje, što je velika pobjeda u naporima za legalizaciju kanabisa u cijelom SAD-u, jer je kalifornijsko tržište ogromno.

Kaliforniju je pratio i Massachusetts, čiji su glasači također potvrdili da žele legalizirati rekreativno korištenje marihuane. Ranije tijekom noći medicinsku upotrebu kanabisa potvrdili su i građani Floride te Sjeverne Dakote, prenosi Guardian.

Kalifornija, koja je nedavno pretekla Veliku Britaniju i postala peto najveće gospodarstvo na svijetu, imat će tržište rekreativne marihuane veće od Kolorada, Washingtona, Oregona i Aljaske zajedno. Novim zakonima legalno tržište marihuane naraslo je na sedam milijardi dolara, a očekuje se da će legalizacijom u Kaliforniji narasti na čak 22 milijarde.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se