Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došlo do zabune

Iz zatvora pušten 80-godišnji Austrijanac osumnjičen za incest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osamdesetogodišnji Austrijanac osumnjičen da je 41 godinu silovao svoje dvije kćeri, pušten je iz zatvora nakon što je utvrđeno da je došlo do zabune, objavilo je u priopćenju tužiteljstvo Riedea.

Tijekom novog saslušanja su dvije žene, u dobi od 53 i 45 godina, mentalno bolesne, osporile da ih je otac seksualno zlostavljao, ali su potvrdile da ih je tukao, navodi sud.

U vezi seksualnog zlostavljanja koje su opisale, objasnile su da se radi o drugom počinitelju, rekla je glavna tužiteljica Ernestine Heger, prenosi austrijska agencija APA. Zatvoreni osamdesetodišnjak je stalno poricao optužbe. Nastavlja se istraga i provjera izjava dviju žena, dodaje sud.

Afera je otkrivena krajem kolovoza u Gornjoj Austriji, u selu sjeverno od Braunaua, kada je osamdesetodišnjak pao i bio prisiljen zatražiti liječničku pomoć. On je svoje dvije kćeri držao zatočenima u malenoj kuhinji u kojoj se nalazila samo jedna drvena klupa na kojoj su spavale, te im priječio 'bilo kakav društveni kontakt', priopćila je ranije policija.

Opis ovog slučaja podsjeća na slučaj incesta Josefa Fritzla koji je prije tri godine šokirao Austriju. Fritzl je imao sedmero djece s vlastitom zatočenom kćerkom za što je 2009., u 74. godini života, osuđen na kaznu doživotnog zatvora. (Hina)

Pročitajte i ovo Kuća horora u Poljskoj - 2 nisu bili obična obitelj FOTO Ovo je kuća horora u kojoj su pronađene mrtve bebe: "Čulo se vrištanje djevojaka, policiji je prijavljeno da otac spava s kćerima" Ilustracija čeka se obdukcija Stravično otkriće: U podrumu pronašli tri mrtve bebe, otac i starija kći (20) optuženi za incest, mlađa je silovana - "Obrijao joj je glavu..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene