Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije štetna po zdravlje?!

Ovo nije ni kava ni topla čokolada - ovo je voda iz slavine u jednom hrvatskom selu u 21. stoljeću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnicima Ilače kod Tovarnika, iz slavina umjesto vode teče blato i mulj i tako već dvije godine.

Nije sok, nije kava, a ni topla čokolada. Iako smeđim izgledom podsjeća na ta pića, tekućina u čaši koju su nam pokazali u selu Ilača je zapravo – voda. Žale se da već dugo imaju problema s nečistom vodom, no problemi su čini se sada eskalirali. Malo tko se u selu kažu, usudi piti tu vodu, dok službe uvjeravaju da je sigurna za zdravlje.

Pročitajte i ovo Loša voda - 3 Nije za piće ni za kupanje Uredno im stižu računi za vodu punu blata i mulja: Komunalno tri godine ne rješava problem, a direktor dao otkaz Ilustracija rezultati ispitivanja Zamućen je izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

'Plaćamo vodu, a ne možemo je piti, ili pijemo mulj, tako reci otrov', žali se Stjepan Matošević iz sela Ilača.

'Zamućenje nije lijepo vidjeti, međutim možemo sa sigurnošću reći, da voda u sustavu Ilača nije opasna po ljudsko zdravlje, što pokazuje i rješenje ministarstva zdravlja', tvrdi Ivica Katić iz vodovoda Vinkovci.

Jasmin Budinski, zamjenik načelnice općine Tovarnik kazao je kako se situacija sa zamućenom vodom događa dva, tri dana svakih tjedan dana. Međutim, i sam priznaje da se to događa već duže vrijeme.

Voda ima povišene koncentracije mangana, željeza i kamenca. Upravo zbog dosadašnje loše kvalitete vode u Ilači, u tijeku je prebacivanje na crpilište Tovarnik, zbog čega je i došlo do dodatnog zamućenja tvrde u Hrvatskim vodama.

Iz Hrvatskih voda obećali su u Ilači više neće imati problema s vodom, te da će za dvije godine dobiti još kvalitetniji - novi regionalni sustav, koji bi trebao težiti čak 100 milijuna eura.

Iz nadležnih službi kazali su da nisu upoznati sa posljendnjim zamućenjem te da će provesti inspekcijski nadzor.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene