Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz pomoć bosiljka

NATEKAO MU KAPAK Liječnike zaprepastilo što su mu izvadili iz oka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici bolnice u Limi uspjeli su izvući tinejdžeru iz oka ličinku komarca bez ikakvog kirurškog instrumenta, isključivo uz pomoć listova bosiljka.

"Bili smo iznenađeni jer zaista je gotovo nevjerojatno da smo uspjeli izvući ličinku bez ikakvog kirurškog zahvata", rekla je liječnica Carolina Marchena, članica tima koji je liječio 16-ogodišnjeg dječaka.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Slika nije dostupna Medicinsko čudo Dječak bez težih posljedica nakon što mu je šipka probila glavu

Njemu je natekao lijevi kapak, a liječnici u njegovom mjestu nisu mu uspjeli pomoći, misleći da se radi o nekoj vrsti upale.

Međutim, stručnjaci u Institutu za zdravlje djece u Limi otkrili su ličniku komarca dugačku tri centimetra koja se smjestila u oku dječaka, i tu živjela oko mjesec dana.

Koristite leće? Držite ih podalje od vode

Da bi ju izvadili, stavili su nekoliko listova bosiljka oko očne jabučice i probudili apetit ličinke. Ona je upala u zamku, izašla iz oka te ju je osoblje izvuklo pincetom.

Po liječnicima, ubod komarca Dermatobia hominis koji nastanjuje tropske krajeve može biti uzrok ovakvog problema. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene