Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet komada

Iz Kuće cvijeća nestala Jovankina odlikovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pogreba Jovanke Broz iz njezine spomen sobe u Kući cvijeća nestalo je njezinih pet odlikovanja - dva ratna i tri mirnodopska.

Iz spomen sobe Jovanke Broz u Kući cvijeća u Beogradu netko je nakon sprovoda nedavno preminule udovice bivšeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita ukrao njezino ordenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulovili ih Dvojac provalio u hotel kod Opatije, odale ih kamere: Kod jednog pronađen i kokain Policija Ukrali 13.000 eura Policija zaustavila serijske razbojnike: Koristili plastične pištolje i noževe, prebili i strane radnike

>> Fatalna Jovanka: Sovjetski vođa opijen rakijom htio poljubiti Titovu ženu

Informaciju je za B92 neslužbeno potvrdila srbijanska policija, a zasad je poznato da je ukradeno pet odlikovanja - dva ratna i tri mirnodopska, uključujući i Medalju borca, Partizansku spomenicu i ordenje za hrabrost.

U trenutku sahrane ordenje je bilo postavljeno na plišanom jastuku ispred odra, dok je nakon pogreba prebačeno u stol u Jovankinoj spomen sobi. Otamo je kasnije, u razdoblju od 26. do 29. listopada, nestalo. Istraga je u tijeku.

Jovanka Broz sahranjena je u subotu u Kući cvijeća uz državne i vojne počasti. Umrla je nakon što je neko vrijeme u teškom stanju provela u beogradskoj bolnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene