Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tunel dug 80 metara

Iz iračkog zatvora tunelom pobjeglo 11 zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz zatvora u Dohuku u Iraku u subotu ujutro, prokopavši 80 metara dug tunel, pobjeglo je 11 zatvorenika, od kojih su neki osuđeni na smrtnu kaznu, priopćila je uprava zatvora.

'Zatvorenici su prokopali tunel od 80 metara i njime pobjegli', rekao je agenciji AFP upravitelj Sagvan Džamil. 'Nisu ostavili nikakav trag načina na koji su prokopali tunel. Iznenađeni smo', priznao je Džamil i rekao da je otvorena istraga.

Među odbjeglim zatvorenicima četvorica su osuđena na smrt a trojica na kazne doživotnog zatvora, dok su ostali služili kaznu od pet do 15 godina zatvora. Osuđeni su za ubojstva i trgovinu drogom.

Zatvor u Dohuku, 410 kilometara sjeverno od Bagdada, otvoren je 2008. godine, u njemu se može smjestiti 600 zatvorenika a njime upravlja ministarstvo autonomne iračke regije Kurdistana. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene