Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednostrano primirje

Iz Gaze na Izrael ispaljene rakete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko raketa ispaljeno je ujutro iz Pojasa Gaze na grad Sderot, na jugu Izraela, iako je Izrael sinoć proglasio jednostrani prekid vatre, kazao je izraelski vojni glasnogovornik.

'Pet raketa ispaljeno je iz pojasa Gaze, od kojih je četiri palo na Sderot pri čemu nije bilo ni žrtava ni štete', kazao je glasnogovornik. 'Sigurno će biti nekih izoliranih incidenata. Trebat će dva ili tri dana dok sve potpuno prestane, da Hamas shvati da je na snazi novi scenarij', izjavio je na vojnom radiju Benyamin Ben Eliezer, ministar infrastrukture i član sigurnosnog kabineta premijera Ehuda Olmerta.

Pročitajte i ovo Počeli su progovori o primirju u Gazi Čeka se Hamasov odgovor Počeli su novi pregovori o primirju u Gazi: Uskoro prekid vatre? Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa"

Nešto ranije zabilježen je prvi ozbiljniji incident u gradu Gazi gdje su helikopteri i oklopna vozila izraelske vojske otvorili paljbu kao odgovor na pucnjavu na izraelsku postrojbu. Vojna glasnogovornica istaknula je da je izraelska postrojba zasuta paljbom te da su oklopna vozila i zrakoplovstvo odgovorili zapucavši na naoružane osobe, kojih je nekoliko ranjeno. 

>> Izrael za jednostrani prekid vatre u Gazi

Izraelski premijer Ehud Olmertsinoć je proglasio jednostrani prestanak napada na Pojas Gaze, no Hamas je odmah odgovorio najavom da on ne namjerava prestati s ratom protiv Izraela. Olmert je rekao da su izraelskom akcijom u Pojasu Gaze 'ostvareni svi ciljevi' i da je 'Hamas teško poražen'. U opsežnoj izraelskoj ofenzivi na Gazu, prvo zračnoj, a onda i kopnenoj, ubijeno je oko 1,200 Palestinaca, od kojih su više od 700 civili. S druge strane, ubijeno je desetero izraelskih vojnika i troje civila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene