Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ograničeno povlačenje

Amerikanci ostaju: Iz Afganistana ne odlazimo 2011.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Robert Gates izjavio je da će veći broj američkih vojnika ostati u Afganistanu nakon povlačenja snaga predviđenog za srpanj 2011., ocijenivši odlazak američkih vojnika 'ograničenim'.

'Mislim da moramo ponoviti poruku da iz Afganistana nećemo otići u srpnju 2011.', istaknuo je Gates za emisiju 'This Week' postaje ABC. 'Mislim da će povlačenje vojnika u početku biti ograničeno', kazao je šef Pentagona.

Pročitajte i ovo Luka Grbeša Hrvatski festival Žudija Rimski vojnici okupili se u Loboru: "Znamo da sljedećih 25 godina ovoga neće biti" Ilustracija Drama u Japanu Jedna osoba umrla, a deseci u bolnici zbog tableta: Farmaceutski div povukao ih iz prodaje, sve se istražuje

Američke snage na terenu očekuje teška borba s pobunjenicima. Srpanj 2010. bio je najpogibeljniji za američke snage od početka sukoba koncem 2001., sa 66 poginulih vojnika samo u tom mjesecu.

>> Afganistan: Poginuo vojnik NATO-a, troje policajaca i šest radnika

Gates je priznao da broj poginulih vojnika raste, ali je izrazio optimizam glede svršetka sukoba, ustvrdivši da je ostvaren napredak na polju sigurnosti, gospodarstva i lokalne uprave u južnim pokrajinama Helmandu i Kandaharu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene